4 argumente logice pentru care nu contează ce faci de referendum și nici ce votezi, dacă te hotărăști să mergi, 6 argumente pro egalitate

Mai e puțin până la ziua în care Romania face una dintre cele mai mari aroganțe în numele democrației: un referendum absurd, care indiferent de rezultat, nu schimbă NIMIC esential. Sărăcește în schimb bugetul și așa văduvit al țării, o țară învrăjbită din pricina unui non subiect. Scopul acestui text nu e nici pe departe să influențeze opțiunea de vot a cuiva sau să îndemne la stat acasă. E doar un exercițiu de logică.

1. Biserica Ortodoxă și enoriașii reprezintă cea mai mare parte a susținătorilor acestui referendum și m-am întrebat: de ce? Pentru că homosexualitatea e considerată un păcat, iar homosexualii sunt păcătoși. Biserica nu poate încuraja un păcat. Până aici am înțeles. Dar nu înțeleg cum împiedică Biserica păcatul prin referendum. Homosexualitatea există de când lumea și va exista în continuare indiferent de acțiunile Bisericii sau ale statului. Homosexualitatea e o realitate pe care nu o putem nega, nu o putem anula și nu o putem ignora. Așa că indiferent dacă mergeți sau nu la mult prea scumpul referendum, indiferent cum votați, o să vedeți în continuare cupluri gay care își trăiesc liniștite viața și iubirea pentru că nu au ei nevoie de validarea noastră pentru asta.

2. Biserica vrea sa evite situația în care va fi nevoită să oficieze o căsătorie între două persoane de același sex. Un argument care nu se susține! Nimeni și nimic nu poate obliga un preot să oficieze nici măcar o căsătorie între un bărbat și o femeie, dacă el consideră că acea căsătorie nu se încadrează în canoanele Bisericii.

3. În România cuplurile gay nu se pot căsători civil. Nu se vor putea căsători nici după referendum, indiferent de rezultat.

4. În România persoanele gay pot adopta copii (adevărat, nu în cuplu). O vor putea face și după referendum, indiferent de rezultat.

Cam atât cu obiectivitatea. Vă dau acum și doza mea de subiectivism, motivele pentru care nu doar că n-aș fi de acord cu modificarea constituției dacă aș merge la vot, dar aș fi de acord (dacă s-ar pune problema) inclusiv cu respectarea dreptului la căsătorie civilă pentru toti cetatenii. Căci dacă nu-i așa, se cheamă DISCRIMINARE!

1. Conform constituției și legilor din România, o minoră de 16 ani se poate căsători cu un domn de 80 de ani. E perfect legal, dar e o situație pe care Biserica o poate considera mai puțin morală și o poate respinge. Poate refuza să-i cunune religios pe cei doi și nu e nevoie de un referendum pentru asta. De ce nu poate proceda la fel și în cazul homosexualilor?

2. Legea e făcută să garanteze drepturi egale cetățenilor unei țări, nu să vegheze nuanțele moralității. Moralitatea e o alegere personala iar rolul Bisericii este să vegheze, să îndrume, nu să tranșeze. Spun asta gândindu-mă la toate acele pilde cu Iisus și la relația lui cu păcătoșii.

3. Persoanele fără mâna dreaptă nu au dreptul la educație. Bărbații care poartă 46 la picior nu au dreptul la liberă circulație. Femeile nu au dreptul la vot. Doar ultima afirmație sună mai familiar, dar e la fel de discriminatorie ca celelalte două și ca afirmația “Homosexualii nu au dreptul la căsătorie”, dacă e să urmăm firul logic.

4. Dumnezeu nu greșește. El e singurul fără de păcat. Mă gândesc că nu a greșit nici atunci când i-a creat pe homosexuali. Poate că a vrut doar să ne testeze gradul de ură și toleranță.

5. Nu putem avea pretenția ca toată lumea să se supună canoanelor Bisericii Ortodoxe. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Fiecare decide pentru propria viață și cine suntem noi să judecăm?

6.Vrem egalitate între sexe, dar nu acceptăm egalitatea între orientările sexuale. Dacă e să fie egalitate, atunci să fie până la capăt!

P.S. Homosexualii se nasc in familii traditionale!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii