Spune-mi dacă și ce mănânci dimineața, ca să-ți spun cât de sănătos ești!


Cât de importantă este prima masa a zilei, nu mai e un secret pentru nimeni. E unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri alimentare, pe care deși majoritatea românilor l-au conștientizat, doar jumătate dintre ei îl și pun în practică. Pe scurt, doar 1 din 2 români își începe ziua cu micul dejun. Așa arată un studiu regional efectuat de Herbalife prin intermediul Lightspeed GMI în Aprilie 2017 pe un eșantion de 1000 de cosnumatori din România. Același studiu ne dezvăluie și motivele pentru care mulți dintre noi sar peste cea mai importantă masă a zilei. Lipsa senzației de foame, lipsa timpului și teama de a se îngrășa sunt primele 3 dintre acestea. Și toate 3 pot fi demontate ușor dacă e să ne gândim  la câte beneficii ne poate aduce un efort atât de mic: acela de a mânca dimineața.

La sfârșitul săptămânii trecute am participat la întâlnirea matinală unde datele acestui studiu au fost făcute publice de către doamna conferențiar universitar doctor Corina Zugravu, medic primar Igiena Alimentației și Nutriție. Ne-a explicat de ce persoanele care sar peste micul dejun ajung să aibă probleme cu greutatea, de ce nu se pot concentra, cum una dintre principalele surse ale durerilor de cap poate fi tocmai aceasta și cum ea însăși este o adeptă a micului dejun echilibrat nutrițional după cele aproximativ 12 ore de pauză pe care corpul nostru le face în intervalul dintre cină și masa de dimineață.

Ideea e că orice s-ar întâmpla, există soluții pentru a mânca dimineața. De la rețete rapide care pot fi gătite pe loc, la rețete care pot fi pregătite cu o seară înainte și până la soluții ultra rapide, cum sunt shake-urile de la Herbalife. Așa că indiferent dacă ai la dispozitie secunde, minute sau zeci de minute pentru micul dejun, ai și soluții pentru fiecare dintre ele.

Eu le-am pregatit celor prezenți la eveniment o rețetă pe care sper să o încercați și voi, măcar în diminețile de weekend: gofre cu făină integrală și shake Herbalife.

Găsiți mai jos ingredientele și modul de preparare. Spor la gătit!

Gofre cu Shake Formula 1:

Ingrediente:

340 g făină integrală, 10 g praf de copt, 2 ouă, 100 g de unt topit, un praf de sare, 250 ml de lapte în care se adaugă două măsuri de Shake Formula 1 (aroma preferată)

Amestecă într-un bol ingredientele uscate: făina, sarea și praful de copt. Apoi, fără prea mult efort, doar cu o lingură obraznică, sapă în mijloc o groapă în care vei sparge pe rând ouăle. Toarnă laptele gata amestecat cu shake-ul, puțin câte puțin. La final, desăvârșește totul cu untul topit. Aluatul e gata. După o rundă răcoroasă la frigider (20-30 minute), e pregătit să fie copt în mașinăria de gofre conform instrucțiunilor. Și după ce minunățiile au căpătat formă și-o culoare arămie, e timpul să le răsfeți cu fructe și alte bunătăţi!

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii