Tort aniversar cu morcovi, mascarpone și marțipan

Dragii Prințesei, de curând am împlinit doi anișori. Nu știu când a trecut timpul în Bucătăria Regală, dar știu că în tot acest timp Regatul Polonic a devenit din ce în ce mai puternic și mai numeros. Sute de prințese gospodine s-au alăturat doctrinei aromelor fine și mărșăluiesc zilnic în bucătării cu telurile și polonicele din dotare. Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ați trecut pragul virtual al Regatului meu culinar și vă ofer în dar o rețetă de tort aniversar gata în mai puțin de o oră!
Ingrediente
  • - 220 g de făină
  • - 10 g praf de copt
  • - 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 300 g morcovi rași
  • 80 g de miez de nucă măcinat
  • 200 g de zahăr brun
  • 125 g de unt topit
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 2 ouă mari ecologice
  • 400 g de mascarpone
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 200 g marțipan
Mod de preparare

Într-un bol încăpător amestecați făina cu praful de copt, scorțișoara, morcovii rași, miezul de nucă și 150g de zahăr brun. Într-un alt bol bateți ouăle ecologice cu smântâna pentru frișcă și adăugați untul topit, apoi turnați-le peste ingredientele uscate. Felicitări! Tocmai ați obținut amestecul pentru blat. Ungeți cu unt două tăvi rotunde cu fundul detașabil și împărțiți compoziția în două părți egale sau nu. Prințesa Polonic a preferat ca stratul de bază al tortului să fie mai gros. Băgați tăvile în cuptorul încins la 180 de grade și uitați de ele pentru 30 de minute.

Între timp, pregătiți crema de mascarpone. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați crema de brânză cu extractul de vanilie și 50 g de zahăr brun. După ce s-au răcit bine cele două blaturi, îmbinați-le între ele cu un strat generos de mascarpone, apoi acoperiți tortul de morcovi cu restul de cremă.

Întindeți o foaie subțire de marțipan și înveliți-l într-o plăpumioară parfumată cu migdale. Puteți orna tortul aniversar după pofta inimii. Prințesa Polonic a preferat fâșiile subțiri de morcov proaspăt.

Tortul de morcovi cu mascarpone și marțipan se păstrează la frigider și se savurează cu măsură!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii