Tort aniversar cu morcovi

Am încercat rețeta prima dată acum 5 ani, la cea de-a doua aniversare a blogului. Nu știu când a zburat timpul în Bucătăria Regală, dar știu că în toți acești ani Regatul Polonic a devenit din ce în ce mai puternic și mai numeros. Sute de prințese gospodine s-au alăturat doctrinei aromelor fine și mărșăluiesc zilnic în bucătării cu telurile și polonicele din dotare. Și rețeta inițială s-a mai rafinat. Defilează, mândră nevoie mare, chiar pe coperata celei de-a doua cărți, Supereroii din farfurie, și o împart cu voi și aici după ce am copt tortul pentru o ocazie specială. Am sărbătorit cu bucurie și recunoștință prima lună de viață a fiului meu. Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ați trecut pragul virtual al Regatului meu culinar și vă ofer în dar o rețetă de tort aniversar gata în mai puțin de o oră!
Ingrediente
  • 440 g de făină
  • 20 g praf de copt
  • 2 linguri de scorțișoară măcinată
  • 500 g morcovi rași
  • 200 g miez de nucă măcinat
  • 200 g de zahăr brun
  • 200 ml ulei vegetal
  • 300 ml iaurt grecesc
  • 4 oua mari ecologice
  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de praf de vanilie
  • fulgi de migdale si coacaze rosii pentru decor
Mod de preparare

Într-un bol încăpător amestecați făina cu praful de copt, scorțișoara, morcovii rași, miezul de nucă și zahărul. Într-un alt bol bateți ouăle cu iaurtul grecesc și uleiul, apoi turnați-le peste ingredientele uscate. Felicitări! Tocmai ați obținut amestecul pentru blat. Ungeți cu unt sau ulei 4 tăvi rotunde cu fundul detașabil și împărțiți compoziția în părți egale. Băgați tăvile în cuptorul încins la 180 de grade și uitați de ele pentru 30 de minute.

Între timp, pregătiți crema de mascarpone. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați crema de brânză cu miere și vanilie.

După ce s-au răcit blaturile, îmbinați-le între ele cu mascarpone. Acoperiți tortul de morcovi cu restul de cremă, presărați fulgi de migdale și decorați-l cu coacăze roșii.

*Rețeta poate fi adaptată. O puteți prepara înjumătățind ingredientele. În acest caz veți obține un tort mai mic, cu doar două blaturi, ca la aniversarea Prințesei Polonic.

Se savurează cu bucurie și măsură!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii