Cremă de dovlecei ca pentru prichindei

E mare forfotă-n regat după o veste ca de poveste cu final nefericit. O altă prințesă de pe tărâm îndepărtat, invadată de dovlecei care mai mici sau măricei, n-a mai știut cum să procedeze cu ei. Și era gata să-i condamne la putrezire, dar Polonic, plină de uimire, i-a spus așa: voi căuta, voi inventa și voi găsi rețete delicioase cu dovlecei, dragii de ei, numai să nu-i arunci! Și cea simplă dintre rețete v-o scriu aici. Dovleceii sunt magici!
Ingrediente
  • 1 kg de dovlecei
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • apă plată sau stoc de legume
  • sare, piper
  • crutoane din pâine neagră pentru servit
Mod de preparare

Crema aceasta de dovlecei e ca pentru prichindei. Spun asta pentru că m-am folosit de cea mai sănătoasă tehnică posibilă: gătitul la abur. Așadar, am tăiat dovleceii în cuburi cu tot cu coajă, am tăiat ceapa în patru și am feliat cățeii de usturoi, apoi am fiert legumele la abur.

Am pus ingredientele într-un blender, am turnat uleiul de măsline deasupra, puțină apă plată, sare, piper și am pasat bine totul.

Am savurat crema de dovlecei cu crutoane făcute în casă din felii de pâine neagră.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii