De fapt, ingredientul special pentru această băutură cu gust de copilărie e răbdarea. Nu se face pe loc şi nici peste noapte, e nevoie de 3 zile, ca-n poveşti! În rest, lucrurile sunt cât se poate de simple. Puneţi florile de soc, zahărul brun, zeama şi cojile tăiate de lămâie şi lime într-unul sau mai multe recipiente din sticlă.
Prinţesa Polonic a folosit două borcane a câte 2 litri fiecare. Turnaţi apă plată cât să cuprindă ingredientele magice, închideţi recipientul etanş şi aveţi răbdare până a doua zi.
După 24 de ore, completaţi cu restul de apă plată şi adăugaţi, opţional, pentru mai multă aciditate, un vârf de cuţit de drojdie. A treia zi, strecuraţi socata şi ferecaţi-o în sticle pe care le aşezaţi la rece, în frigider. Acum nu vă mai rămâne decât să vă bucuraţi de băutura asta răcoroasă care ne-a înveselit tuturor copilăria.
Poftă nebună!