Alivancă

E-o rețetă dragă, cu mult dor de Bucovina şi aromă de copilărie. Parcă o văd pe bunica Adriana băgând tava în cuptor cu mâinile ei harnice. E simplă şi tare bună alivanca bunicii şi v-o recomand din suflet!
Ingrediente
  • 150 g Raftul bunicii Mălai Extra Gold
  • 500 g de smântână sau iaurt grecesc
  • 2 ouă
  • 80 g zahăr,
  • 70 ml ulei de măsline extra virgin
  • 10 gr praf de copt
  • 1 baton de vanilie
  • jumătate de linguriță de sare
Mod de preparare

Într-un bol generos pune smântâna, cele două ouă, uleiul, zahărul și semințele batonului de vanilie. Amestecă-le bine cu un tel norocos și apoi pune mâna pe vedeta preparatului nostru, mălaiul.

Toarnă-l puțin câte puțin, ca-ntr-o ploaie mocănească de septembrie și-n tot acest timp amestecă energic cu același tel. După ce-ai încorporat minunea aurie, așterne o tavă rotundă cu hârtie de copt și toarnă compoziția acolo.

Cuptorul va primi tava cu multă căldură: 180 de grade timp de 40 de minute va înfrunta alivanca pentru noi. Se va rumeni ca o fată mare după primul sărut, semn că e gata să fie savurată.

E bună și caldă și rece, dar mai ales cu dulceață de cireșe amare deasupra!

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii