Primul pas este să speli bine quinoa, în mai multe ape, apoi să o fierbi într-o cantitate triplă de apă sau supă de legume cu puțină sare. Lasă quinoa să fiarbă încet preț de 15 minute, apoi acoperă cratița cu un capac și dă-i timp să se răcească.
Dă prin răzătoare dovlecelul și morcovii și lasă-i puțin să se scurgă. Între timp, toacă ceapa mărunt și călește-o preț de două minute în ulei de măsline. Adaugă dovlecelul și morcovii rași și lasă tigaia pe foc încă 6- 7 minute, amestecând din când în când cu o spatulă. Pune amestecul de legume peste quinoa fiartă, adaugă pătrunjel și mărar tocat și condimentează cu sare și piper. Amestecă toate ingredientele cu mâna.
Încinge cuptorul la 180 de grade, așterne hârtie de copt într-o tavă întinsă și formează chifteluțe. La final, folosind o pensulă, unge chiftelele cu puțin ulei de măsline și bagă tava la cuptor pentru 30 de minute.
Noi am savurat chifteluțele din quinoa cu cartofi natur și salată de avocado cu roșii. A fost un prânz vegan absolut delicios.
Spor la gătit și poftă bună!
Cu drag,
Prințesa Polonic