Ciocolată de casă cu nuci

Ciocolata de casă are gust de copilărie. Are gust de Crăciun în casa bunicilor sau de zi de hram. Are gust de nunți organizate în căminul cultural. Ciocolata de casă are pentru mine un aer festiv pentru că deși e-o rețetă atât de simplă, nimeni în copilăria mea n-a pregătit-o decât dacă a existat vreun eveniment special. Acesta este motivul pentru care și eu fac la fel. O pregătesc doar de Crăciun.
Ingrediente
  • 500 g lapte praf integral
  • 250 g unt cu 80% grăsime
  • 250 g de zahăr brun
  • 200 g de nuci mărunțite
  • 150 gr de apă
  • 5 linguri de cacao
  • 1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare

Într-o cratiță încăpătoare pune apa, zahărul și vanilia și așteaptă până se transformă într-un sirop la foc mic. Adaugă untul tăiat cubulețe iar după ce s-a topit, poți invita în oală și laptele praf amestecat cu pudra de cacao. Ia oala de pe foc și amestecă energic cu o spatulă din silicon. Ultimul pas este să integrezi în peisajul cu gust de copilărie nucile mărunțite. Așterne apoi hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară și transferă compoziția obținută acolo. Niveleaz-o cu spatula și las-o să se odihnească la frigider. După ce s-a întărit o poți tăia în mici pătrățele.

Poftă bună!

Crăciun Fericit!

Cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii