Opăriţi pentru câteva minute roşiile şi roşiile cherry, atât cât să nu le doară, apoi scurgeţi-le şi lăsaţi-le puţin să-şi revină după baia fierbinte care le-a încreţit pielea. Curăţaţi-le cu simţ de răspundere şi daţi roşiile cherry deoparte. Pentru că sunt mai mici şi mai drăguţe, ele vor fi privilegiate şi vor ajunge întregi în farfuriile prinţilor voştri.
Într-o oală puneţi la fiert pentru 20 de minute celelalte roşii curăţate şi de seminţe, ceapa, usturoiul, frunzele de oregano şi uleiul de măsline. După ce s-au împrietenit bine şi şi-au împrumutat şi din arome, pasaţi totul cu un blender, potriviţi de sare şi piper iar la final adăugaţi micuţele roşii cherry.
Supa de roşii cu oregano poate fi savurată şi caldă şi rece cu piper proaspăt râşnit, crutoane şi frunzuliţe proaspete de oregano. Cei care nu postesc pot adăuga şi smântână.
Poftă nebună!