Cremă de roşii cu oregano

Cu meniul potrivit, postul e o binecuvântare şi pentru trup şi pentru suflet. Cu gândul la zilele aurii ale toamnei, Prinţesa Polonic a reeditat la prânz supa preferată a Prinţului: o supă - cremă de roşii cu oregano de această dată care pur şi simplu îţi merge la suflet şi abia apoi în stomac. Lista de ingrediente e scurtă, procedura cât se poate de simplă, iar rezultatul e... wow!
Ingrediente
  • 1,5 kg de roşii
  • 8 roşii cherry
  • 2 căţei de usturoi feliaţi
  • jumătate de ceapă tocată mărunt
  • o mână de oregano proaspăt, plus câteva frunzuliţe pentru ornat
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare de mare proaspăt râşnită
  • piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare

Opăriţi pentru câteva minute roşiile şi roşiile cherry, atât cât să nu le doară, apoi scurgeţi-le şi lăsaţi-le puţin să-şi revină după baia fierbinte care le-a încreţit pielea. Curăţaţi-le cu simţ de răspundere şi daţi roşiile cherry deoparte. Pentru că sunt mai mici şi mai drăguţe, ele vor fi privilegiate şi vor ajunge întregi în farfuriile prinţilor voştri.

Într-o oală puneţi la fiert pentru 20 de minute celelalte roşii curăţate şi de seminţe, ceapa, usturoiul, frunzele de oregano şi uleiul de măsline. După ce s-au împrietenit bine şi şi-au împrumutat şi din arome, pasaţi totul cu un blender, potriviţi de sare şi piper iar la final adăugaţi micuţele roşii cherry.

Supa de roşii cu oregano poate fi savurată şi caldă şi rece cu piper proaspăt râşnit, crutoane şi frunzuliţe proaspete de oregano. Cei care nu postesc pot adăuga şi smântână.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii