Primul pas este să faci aluatul pentru clătite. Sparge 3 ouă, bate-le cu o linguriță de sare și mult simț de răspundere. Apoi toarnă cu toată inima laptele. Cu făina fii zgârcit. Pune puțin câte puțin, așa, cu țârâita, și amestecă în același timp cu un tel.
La final toarnă untul topit deasupra și amestecă din nou. Ideal ar fi să uiți compoziția asta la frigider măcar 30 de minute înainte de a o frige în tigaie, dar nu-i bai dacă hărnicia te dă afară din casă și vrei să te apuci imediat. Unge o tigaie norocoasă cu puțin ulei, încinge-o bine de tot și coace clătitele pe ambele părți până devin rumene și arătoase. Amestecă într-un bol brânza de vaci cu zahărul, cele două ouă care ți-au mai rămas și coaja rasă de lămâie. Cu minunăția asta simplă și bună umple fiecare clătită în parte.
Rulează-le cu capetele în interior și așează-le frumos într-o tavă, ca pe niște bebeluși proaspăt înfășați. Toarnă smântâna deasupra și mai presară 2-3 linguri de zahăr. Abandonează tava în cuptorul încins la 230 de grade, dar nu mai mult de 15 minute. Clătitele se vor rumeni iar zahărul se va carameliza deasupra.
Savurează-le fierbinți și cu măsură!
Poftă nebună!