Într-un vas de lut cum numai în dulapul bunicii găsești, amestecă brânza cu ouăle, zahărul, zahărul cu vanilie și coaja de lămâie. Într-un alt vas de lut, cu la fel de mult farmec, frământă un aluat doar din făină și apă.
Caută în cămară cea mai vrednică dintre oale, umple-o cu apă, scufundă în ea și-o lingură cu sare și pune-o degrabă la fiert. Între timp fă aluatul sul și taie-l în 16 felii egale.
Întinde fără milă fiecare felie cu un sucitor, înnobilează-o cu câte o lingură de umplutură gălbuie, apoi deseneză-i conturul cu arătătorul umezit în apă. Șiretlicul ăsta va ajuta la lipirea aluatului.
Împăturiți chiroștele în două și ferecați-le marginile presându-le hotărât cu dinții unei furculițe.
Ultimul pas este să le aruncați în apa care clocotește și să le fierbeți preț de 15 minute la foc mic.
Poftă nebună!