Prăjiturici pentru pitici

Ingrediente
  • 200 g de unt
  • 200 g miez de nucă măcinată
  • 200 g făină, plus extra pentru pudrat masa de lucru
  • 30 g zahăr
  • 20 g zahăr pudră
  • glazură de ciocolată, bombonele sau fulgi din nucă de cocos pentru ornat
Mod de preparare

Nu e sărbătoare dacă prăjiturelele cu nucă pudrate cu zahăr lipsesc de pe masa de Crăciun. Sunt foarte rapide, simple şi gustoase, iar cu puţină imaginaţie se pot transforma în mici opere de artă pentru pitici.

Primul pas este să încingeţi cuptorul la 180 de grade şi să tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Obţineţi apoi un aluat uşor sfărâmicios amestecând untul cu zahărul, miezul de nucă şi făina. Întindeţi aluatul cu un sucitor ascultător pe suprafaţa de lucru până când va avea jumătate de centimetru grosime şi decupaţi apoi cu forma dorită. Prinţesa Polonic a ales steaua care a vestit Naşterea lui Iisus. Aşezaţi prăjiturelele în tavă şi băgaţi-le la cuptor pentru 7-8 minute, până când încep să se rumenească pe margini.

Lăsaţi-le să se răcească şi pudraţi-le din belşug cu zahăr. O parte dintre ele pot fi ornate de cei mici cu glazură de ciocolată şi bombonele colorate sau fulgi din nucă de cocos.

Crăciun Fericit!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii