Dizolvă drojdia fărămițată în apă și adaugă zahărul. Cerne făina, adaugă sarea, uleiul de măsline, apoi treptat apa în care ai dizolvat drojdia și frământă preț de câteva minute, până obții un aluat omogen și elastic. Așează-l într-un bol uns cu ulei și acoperă bolul cu folie alimentară. Lasă-l să crească cel puțin o oră. În acest timp ar trebui să-și dubleze volumul.
Încinge apoi cuptorul la 230 de grade, întinde aluatul într-un strat subțire de jumătate de centimetru. Așează-l pe grătarul cuptorului pe care ai așternut hârtie de copt. Rupe mozzarella în bucăți mici pe care le distribui egal pe suprafața aluatului și bagă pizza în cuptorul încins pentru 7 - 10 minute, până când mozzarella începe să se rumenească ușor.
Scoate pizza din cuptor și pune deasupra feliile subțiri de trufe. Dacă ai trufe proaspete, vei avea nevoie de un feliator special pentru a tăia trufele atât de subțire. Dacă le cumperi conservate, atunci e mai bine să iei varianta deja feliată. Eu așa am făcut și am fost extrem de mulțumită de rezultat. Se savurează neapărat fierbite!
Poftă bună!
Cu drag,
Prințesa Polonic