Pizza trufașă

Am numit-o așa într-un moment de umor în familie, dar e de fapt o pizza cu trufe. O minunăție pe care am descoperit-o aici, la un restaurant de pe Coasta de Azur. La African Queen am mâncat pentru prima dată și a fost dragoste la prima degustare pentru că într-adevăr știu să o facă foarte bine. Aș mai adăuga că nu e pentru prima dată de când cu pandemia când încerc să reconstitui rețete pe care obișnuiam să le mănânc doar la restaurant și de care mi s-a făcut dor. Iar aceasta mi-a ieșit surprinzător de bine. Până la urmă chiar e o rețetă simplă, doar trufele sunt cele care o fac specială.
Ingrediente
  • pentru blat
  • 110 g de apă la temperatura camerei
  • jumătate de linguriță de zahăr
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 200 g făină
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • jumătate de linguriță de sare
  • pentru topping
  • 200 g de mozzarella
  • 30 g de trufe negre (proaspete sau feliate și conservate în ulei - e varianta pe care am folosit-o și eu în aceste fotografii)
Mod de preparare

Dizolvă drojdia fărămițată în apă și adaugă zahărul. Cerne făina, adaugă sarea, uleiul de măsline, apoi treptat apa în care ai dizolvat drojdia și frământă preț de câteva minute, până obții un aluat omogen și elastic. Așează-l într-un bol uns cu ulei și acoperă bolul cu folie alimentară. Lasă-l să crească cel puțin o oră. În acest timp ar trebui să-și dubleze volumul.

Încinge apoi cuptorul la 230 de grade, întinde aluatul într-un strat subțire de jumătate de centimetru. Așează-l pe grătarul cuptorului pe care ai așternut hârtie de copt. Rupe mozzarella în bucăți mici pe care le distribui egal pe suprafața aluatului și bagă pizza în cuptorul încins pentru 7 - 10 minute, până când mozzarella începe să se rumenească ușor.

Scoate pizza din cuptor și pune deasupra feliile subțiri de trufe. Dacă ai trufe proaspete, vei avea nevoie de un feliator special pentru a tăia trufele atât de subțire. Dacă le cumperi conservate, atunci e mai bine să iei varianta deja feliată. Eu așa am făcut și am fost extrem de mulțumită de rezultat. Se savurează neapărat fierbite!

Poftă bună!

Cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii