Ciorbă de cartofi noi cu smântână și mărar

Deși trăiesc de mai bine de 5 ani în Franța, n-am renunțat nicio clipă la tradițiile culinare cu care am crescut. Gusturile copilăriei petrecute în Bucovina mă țin ancorată în rădăcinile mele și sunt o sursă inepuizabilă de bucurie. Deseori recreez acele gusturi pentru mine dar și pentru familia mea. Copiilor le-am creat deja obișnuița de a mânca supele și ciorbele care nu se regăsesc deloc în cultura mediteraneană, dar care, din punctul meu de vedere sunt importante. Preferatele lor sunt supa de pui, fie cu tăiței, fie cu găluște de griș, ciorba de perișoare, ciorba de legume, crema de roșii sau cea de ardei copți. Zilele trecute însă, dor fiindu-mi de bunica Adriana, am gătit o ciorbă de cartofi noi cu smântână și mărar care a fost foarte bine primită de întreaga familie. Împart și cu voi rețeta.
Ingrediente
  • 8 cartofi noi medii, curățați și tăiați cuburi
  • 2 morcovi tăiați cubulețe
  • 1 ardei gras tăiat mărut
  • 1 praz tocat
  • 20 ml ulei de măsline
  • 250 ml smântână
  • o legătură de mărar proaspăt
  • 2,5. litri de supă de oase (sau apă)
  • sare
  • piper
  • borș sau lămâie pentru acrit
Mod de preparare

Într-o oală generoasă toarnă uleiul de măsline și încinge-l. Adaugă prazul tocat, morcovii și ardeiul gras tăiați cubulețe. Sotează legumele preț de 2 minute, apoi adaugă supa de oase sau apa și adu lichidul la punctul de fierbere. E momentul să inviți cartofii noi, vedetele rețetei. Fierbe ciorba la foc mic preț de 20 de minute, până când cartofii se gătesc. La final adaugă smântâna și mărarul tocat și drege ciorba cu puțin borș sau zeamă de lămâie. Adaugă sare și piper după gust și bucură-te de savoarea unui preparat simplu și autentic.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii