Ciorbă de fasole cu leuștean

Una dintre cele mai dragi ciorbe ale copilăriei, ciorba de fasole e hrănitoare și foarte gustoasă. În Bucovina îi dăm aromă de leuștean la final și o acrim cu borș de casă. Bunica Elvira obișnuia să mai adauge tăiței, însă eu prefer orezul integral care îi dă și mai multă valoare nutrițională.
Ingrediente
  • 250 g fasole uscată și hidratată
  • 150 g orez integral
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 2 tije de țelină
  • 1 praz
  • 1 păstârnac
  • 400 g roșii fără piele
  • 30 ml ulei de măsline extravirgin
  • frunze tocate de leuștean (proaspăt sau uscat)
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie sau borș pentru acrit după gust
Mod de preparare

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii