Primul pas este să curătați ciupercile.
Curățați si ceapa si tăiați legumele in bucăți generoase.
Topiți untul intr-o tigaie la foc domol si adăugați bucățile de ceapă. Căliți-le preț de 2-3 minute.
![]()
Adăugați ciupercile si mai țineți tigaia pe foc cam 10 minute, timp in care aroma indrazneata de ceapă se va intrepătrunde cu cea inconfundabilă a ciupercilor.
Urmează să trimiteți ciupercuțele obraznice intr-o oală mai incăpătoare, să le acoperiți cu apă, să dați drumul la hota din dotare si să le exilați la fiert cam 25 de minute.
![]()
Următorul pas si ultimul este să aruncați ciupercile fierte intr-un blender cu o parte din apa in care au fiert, să turnați peste ele smântâna lichidă, să adăugați untul, sare de mare, piper si sa pasați bine de tot, până când obțineți o consistență fină si cremoasă.
![]()
Nu vă rămâne decât să vă bucurați de minunăția asta simplă si gustoasă pe care o puteți savura cu crutoane si ulei de masline.
Poftă nebună!