Primul pas este să curătați ciupercile.
Curățați si ceapa si tăiați legumele in bucăți generoase.
Topiți untul intr-o tigaie la foc domol si adăugați bucățile de ceapă. Căliți-le preț de 2-3 minute.
Adăugați ciupercile si mai țineți tigaia pe foc cam 10 minute, timp in care aroma indrazneata de ceapă se va intrepătrunde cu cea inconfundabilă a ciupercilor.
Urmează să trimiteți ciupercuțele obraznice intr-o oală mai incăpătoare, să le acoperiți cu apă, să dați drumul la hota din dotare si să le exilați la fiert cam 25 de minute.
Următorul pas si ultimul este să aruncați ciupercile fierte intr-un blender cu o parte din apa in care au fiert, să turnați peste ele smântâna lichidă, să adăugați untul, sare de mare, piper si sa pasați bine de tot, până când obțineți o consistență fină si cremoasă.
Nu vă rămâne decât să vă bucurați de minunăția asta simplă si gustoasă pe care o puteți savura cu crutoane si ulei de masline.
Poftă nebună!