Daţi la o parte bucheţelul de ieburi aromatice cu care a fiert fasolea şi pregătiţi-vă blenderul pentru cea mai fină cremă. Pasaţi-o cu încăpăţânare adăugând un strop de apă fierbinte la nevoie, apoi încorporaţi smântâna, cubuleţele de unt şi daţi gust minunăţiei cu sare de mare şi piper.
Menţineţi crema caldă până dovediţi creveţii.
Decorticaţi-i rapid şi curăţaţi-i bine, apoi aruncaţi-i în apă clocotită pentru doar 30 de secunde. Între timp încingeţi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi perpeliţi-i cât să-i rumeniţi uşor, mângâiaţi-i cu sare de mare şi piper şi scăldaţi-i într-o ploaie de chivas mărunţit. Ultimul pas este să aşezaţi frumos în farfurii câte doi creveţi, unul peste celălalt, ca într-un joc tăcut al dragostei, şi să turnaţi cu un polonic vrednic crema de fină de fasole.
Savuraţi totul, până la ultima înghiţitură, cu un pahar de vin rece şi cei mai dragi dintre prieteni.
Poftă nebună!