Cremă de fasole albă cu creveţi tigraţi

Recunosc, ca o prinţesă onestă ce sunt, că prinţul meu a strâmbat din nas când a auzit ce pregătesc pentru cină. Nu reuşea să înţeleagă care e rostul fasolei albe în toată ecuaţia deloc complicată a unei cine cu lumânari aprinse şi vin păstrat la rece. Recunosc de asemenea că mi-a pierit puţin zâmbetul când am văzut reacţia deloc cenzurată a prinţului, însă şi el recunoaşte, acum, după ce a testat-o pe papilele lui, că alegerea a fost mai mult decât inspirată. Prinţul a fost cucerit de la prima înghiţitură!
Ingrediente
  • pentru 4 porţii divine:
  • 8 creveţi tigraţi proaspeţi şi veseli
  • 250 g de fasole albă fiartă împreună cu o ceapă tăiată în două, un morcov şi un bouquet garni (un bucheţel cu crenguţe de cimbru, frunze de dafin, pătrunjel)
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 50 de g de unt tăiat cubuleţe
  • câteva fire de chivas tăiat fin
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râşnit
  • ulei de măsline
Mod de preparare

Daţi la o parte bucheţelul de ieburi aromatice cu care a fiert fasolea şi pregătiţi-vă blenderul pentru cea mai fină cremă. Pasaţi-o cu încăpăţânare adăugând un strop de apă fierbinte la nevoie, apoi încorporaţi smântâna, cubuleţele de unt şi daţi gust minunăţiei cu sare de mare şi piper.

Menţineţi crema caldă până dovediţi creveţii.

Decorticaţi-i rapid şi curăţaţi-i bine, apoi aruncaţi-i în apă clocotită pentru doar 30 de secunde. Între timp încingeţi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi perpeliţi-i cât să-i rumeniţi uşor, mângâiaţi-i cu sare de mare şi piper şi scăldaţi-i într-o ploaie de chivas mărunţit. Ultimul pas este să aşezaţi frumos în farfurii câte doi creveţi, unul peste celălalt, ca într-un joc tăcut al dragostei, şi să turnaţi cu un polonic vrednic crema de fină de fasole.

Savuraţi totul, până la ultima înghiţitură, cu un pahar de vin rece şi cei mai dragi dintre prieteni.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii