Supă cremă de fasole neagră

N-a pregătit vrăjitoarea cea rea vreo poţiune cu efect de broască, dar e, aş putea spune, un soi de licoare magică pentru sănătate. Nu are rost să vă înşire la nesfârşit Prinţesa Polonic de ce e bine să consumaţi fasole, eu zic să treceţi la treabă până nu vă bat la uşă prinţii flămânzi şi obosiţi... Iată ingredientele:
Ingrediente
  • 400 g fasole neagră
  • o ceapă tăiată în sferturi
  • 4 căţei de usturoi
  • o legătură de ceapă verde
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 ardei iuţi conservaţi
  • o lingură de unt
  • sare de mare proaspăt râşnită
Mod de preparare

Alegeţi şi spălaţi bine fasolea, apoi acoperiţi-o cu apă fierbinte astfel încât stratul de apă să-l depăşească cu 3 centimetri pe cel de fasole. Și lăsați boabele peste noapte la hidratat. Dimineață adăugaţi ceapa, usturoiul şi lingura de unt şi aduceţi fasolea la punctul de fierbere. Mai domiliţi puţin flacăra, acoperiţi oala şi fierbeţi-o cam o oră, o oră şi jumătate sau până se înmoaie.

Verificaţi-o din când în când şi mai adăugaţi apă dacă e nevoie. După ce a fiert bine, adăugaţi ardeii şi pasaţi totul cu un blender. Mai adaugaţi lichid dacă e nevoie pentru a ajunge la consistenţa dorită şi potriviţi supa de sare. Se savurează fierbinte cu smântână şi ceapă verde proaspăt tocată.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii