Supă cremă de morcovi

... sau supă de morcovi cu şofran. Dragii prinţesei, "supă" e prea puţin spus! Vă scriu mai jos cu toată dragostea, reţeta unei licori magice.
Ingrediente
  • 700g de morcovi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi rondele
  • o ceapă mare, tăiată în patru
  • un pahar de suc de portocale proaspăt stors
  • 200 ml de smântănă pentru gătit
  • 0,12 g de şofran pur (un pliculeţ)
  • sare şi piper
Mod de preparare

Puneţi morcovii împreună cu ceapa în suficientă apă cât să-i cuprindă. După ce au fiert împreună, pasaţi totul cu un blender (fără să scurgeţi legumele de apă). Adăugaţi sucul de portocale, smântâna şi şofranul, iar la final, potriviţi de sare şi piper.

O puteţi servi caldă sau rece cu crutoane sau rondele de morcov proaspăt.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii