Opăriţi spanacul şi urzicile în apă clocotită şi mai fierbeţi totul încă 3-4 minute. Între timp, încingeţi într-o tigaie jumătate din uleiul de porumb şi căliţi nu mai mult de 1 minut prazul. Scurgeţi cea mai mare parte din apa în care au fiert spanacul şi urzicile. Nu o aruncaţi. O puteţi folosi ca bază pentru o ciorbă de legume. E foarte sănătoasă şi bogată în fier aşa că ar fi păcat.
Adăugaţi apoi prazul călit peste urzici şi spanac şi pasaţi bine de tot cu ajutorul unui blender. Potriviţi de sare şi piper. Ultimul pas este să transformaţi cele 8 ouă de prepeliţă în 8 mini ochiuri prăjite. Folosiţi pentru asta restul de ulei de porumb.
Aşezaţi câte două ochiuri de prepeliţă în fiecare farfurie, apoi turnaţi supă de jur împrejur.
Supa cremă de spanac şi urzici se savurează şi caldă şi rece într-o zi însorită de primăvară.
Poftă nebună!