Supă fină de sparanghel

Nu degeaba se numeşte aşa! E una dintre cele mai delicate supe! Atât de delicată, încât mai că nu-ţi vine să o atingi cu lingura... E uşoară ca o ploaie călduţă de vară şi fină ca o domniţă virgină! Aşa că pentru un prânz cu stil iată ingredientele şi treceţi la treabă!
Ingrediente
  • două mănunchiuri de sparanghel proaspăt (900g)
  • 100 g de praz tăiat rondele subţiri
  • 50 ml ulei de porumb
  • 200 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 6 ouă de prepeliţă
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare

Delicat trebuie să vă purtaţi şi cu sparanghelul. Pe cât e de aromat, pe atât de fragil este! Spălaţi-l cu grijă şi tăiaţi cu un cuţit partea lemnoasă, apoi puneţi-l la fiert pentru 5 minute în apă cu sare de mare. Scurgeţi-l.

Păstraţi apa în care a fiert şi câţiva muguri întregi pentru decor. Încingeţi jumătate din ulei într-o tigaie şi căliţi pentru câteva secunde rondelele de praz. Pasaţi-le apoi cu un blender împreună cu sparanghelul fiert şi o parte din apa pe care aţi păstrat-o. Adăugaţi smântâna, sare şi piper după gust şi încă o parte din apa în care a fiert sparanghelul dacă vreţi o consistenţă mai subţire. În uleiul rămas prăjiţi ouăle de prepeliţă.

Supa fină de sparanghel se savurează călduţă cu un ou de prepeliţă deasupra şi piper proaspăt măcinat.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii