Delicat trebuie să vă purtaţi şi cu sparanghelul. Pe cât e de aromat, pe atât de fragil este! Spălaţi-l cu grijă şi tăiaţi cu un cuţit partea lemnoasă, apoi puneţi-l la fiert pentru 5 minute în apă cu sare de mare. Scurgeţi-l.
Păstraţi apa în care a fiert şi câţiva muguri întregi pentru decor. Încingeţi jumătate din ulei într-o tigaie şi căliţi pentru câteva secunde rondelele de praz. Pasaţi-le apoi cu un blender împreună cu sparanghelul fiert şi o parte din apa pe care aţi păstrat-o. Adăugaţi smântâna, sare şi piper după gust şi încă o parte din apa în care a fiert sparanghelul dacă vreţi o consistenţă mai subţire. În uleiul rămas prăjiţi ouăle de prepeliţă.
Supa fină de sparanghel se savurează călduţă cu un ou de prepeliţă deasupra şi piper proaspăt măcinat.
Poftă nebună!