De ce consumă occidentalii cereale la micul dejun? (P)

E o întrebare al cărei răspuns l-am aflat acum câteva luni, undeva, la 2 ore distanță de Londra, într-un peisaj rural tipic englezesc. Am fost invitată să aflu ce sunt mai exact cerealele pentru micul dejun, din ce ingrediente sunt făcute și ce rol pot juca în dieta unui consumator fidel, care tratează cu maximă importanță prima masă a zilei.

Cerealele consumate la micul dejun nu reprezintă un obicei prea răspândit în România. În multe cazuri românii aleg alte tipuri de alimente pentru masa de dimineață și asta atunci când nu sar peste cea mai importantă masă a zilei, așa cum se întâmplă în multe cazuri. Cred că statistica spune totul despre obiceiurile noastre nesănătoase și despre nivelul de informație pe care îl deținem în materie de nutriție.

Așa cum spuneam, occidentalii preferă acest tip de aliment, cerealele integrale pentru micul dejun, iar motivele sunt cât se poate de evidente. Lăsând puțin deoparte valorile nutriționale, acest tip de masă este în primul rând o masă rapidă, în care ajungem să integrăm și alimente din celelalte grupe importante. Asociem cerealele integrale cu lactate (lapte, iaurt sau kefir), cu fructe proaspete sau uscate, cu semințe crude sau miere.

Apoi urmează o listă lungă de beneficii pe care nu avem cum să le ignorăm. "Integral" înseamnă că nimic nu a fost rafinat, așa că bobul rămâne întreg, păstrând în același timp toate substanțele nutritive. Unul dintre avantajele esențiale ale cerealelor integrale este continutul bogat în fibre, ceea ce înseamnă că te țin sătul mai mult timp după ce mănânci, în comparație cu cerealele rafinate.

Magneziul, potasiul și vitaminele din grupul B sunt doar o parte dintre mineralele și vitaminele esențiale pe care le regăsim în cerealele integrale. În afară de făinurile integrale la care se adaugă alte ingrediente pe care le știi, cerealele pentru micul dejun de la Nestlé NU conțin deloc arome sau coloranți artificiali. Sunt sigure. Am avut ocazia să reproduc cu mâinile mele cele mai populare rețete de cereale de la Nestlé și să mă conving de conținutul acestora. Apoi le-am fost la rândul meu profesor bloggerilor din România. Au participat la un atelier în care toată lumea a gătit cereale Nesquik® de la zero.

Iar următorul pas al procesului de testare a fost destructurarea produsului. Mai exact, folosindu-mă de lista de ingrediente a cerelalelor Nestlé pentru micul dejun, am creat noi rețete de care vă veți putea bucura în curând și voi! Ele vor fi postate pe canalul de youtube al Prințesei Polonic, dar și pe blog în perioada următoare.

Vă îmbrățișez cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii