Din inima Londrei, în inima Asiei și înapoi: o călătorie culinară cu lux de amănunte

Puțină lume știe că mai mult decât prințesă-bucătăreasă, Prințesa Polonic e gurmandă. Ar renunța oricând la un buchet de flori pentru un burger autentic și la o sesiune dumnezeiască de cumpărături la Londra pentru o sesiune-terapie-pentru-papile într-un restaurant cu specific. De data aceasta specificul a fost asiatic, iar satisfacția pe măsură. Fotografiile pe care le poți gusta cu privirea sunt dovada clară că Gilgamesh merită luat în calcul dacă te afli în zonă și ți-e poftă de asiatic. Așadar, să înceapă călătoria culinară!

Prima oprire a fost în stația cu gustări calde: edamame cu cristale mari de sare deasupra. Recunosc, la mijloc e doar slăbiciunea mea pentru ele!

Au urmat sushi și sashimi. Sushi ca sushi, dar sashimi mi-a cucerit papilele definitiv! Absolut delicios. Aproape că-i pot simți aromele delicate dacă închid ochii și pun mâna pe bețișoare.

Și răsfățul e abia la început! Alintul culinar a continuat cu tempura de calamar și frigărui de creveți. Bunuț.

Papilele s-au mai relaxat puțin și s-au pregătit pentru marea avalanșă de arome care urma să se producă în bucătărie.

Am prelungit totuși popasul cu o salată binemeritată de rață cu pepene roșu. Știu, sună cel puțin ciudat. Și gustul e puțin ciudat, însă doar la început. Am gustat timid și am continuat din ce în ce mai hotărâtă să păstrez senzațiile cât mai mult timp.

Și dacă vă gândeați că ne-am oprit aici, vă înșelați amarnic în privința calităților mele înnăscute de gurmandă! A urmat reprezentația impecabilă a unei bucăți de pește, un biban de mare norocos că a nimerit într-o așa bucătărie, gătit perfect într-un sos miso.

Știu care e întrebarea care vă macină: dacă a mai rămas loc și pentru desert. Răspunsul e simplu: desigur! Așa că le-am degustat pe toate din meniu. Și dintre toate, preferatul meu a fost acesta! Mango Cheesecake cu Pina Colada sorbet! Absolut delicios!

La finalul mesei țin să le mulțumesc din inima papilelor mele gustative, prietenelor dragi care m-au însoțit în această călătorie minunată: Alina Balațchi, Mariana Tipa și Simona Coțovanu! Vă mulțumesc pentru cea mai gustoasă companie!

Vă îmbrățișez cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii