Panică! Panică! Panică! Mai puțin de o săptămână până la Crăciun!

Drumul la mall e o călătorie riscantă, poziția "la volan" e indecentă. Porcii se transformă în șuncă și caltaboși, unii dintre noi iau locul porcilor. Forfota-i generală. E goana după nimicuri sau după prea mult. Crăciunul nostru e sărbătoarea exceselor. Crăciunul nostru nu mai e ce a fost demult!

Dar dacă nu mai știi ce înseamnă Crăciunul, închide ochii și întoarce-te-n copilărie! Răspunsul e undeva, acolo, între privirea blândă a mamei care frământă cozonaci și mirosul de cetină sau portocală, între căldura și liniștea din casă și pervazul înzăpezit, între colinde și barba falsă a Moșului care de cele mai multe ori se încălța cu pantofii tatei. Răspunsul e în aerul acela magic, deși sărăcăcios, care-ți îmbrăca pereții reci ai apartamentului comunist. Din prea puțin se făcea mult, iar prea plinul nu era niciodată pe masă ci într-un colț al sufletului tău. Oricât de plin ar fi coșul pe care-l împingi printre rafturi, parcă bucuria nu mai e la fel. Da, nu mai ești un copil, dar te-ai gândit că ai putea fi, dacă ai reînvăța să te bucuri ca ieri?

Dar știu bine că nici tu n-ai uitat că sărbătoarea asta înseamnă, înainte de toate, familie, lumină și iubire. Poate cuvinte magice și-o masă bună, cumpătată, pregătită în casă cu răbdare și dragoste. Crăciunul mai înseamnă și amintiri, amintirile pe care copiii tăi le vor purta o viață întreagă în suflet, amintirile la care își vor raporta toate experiențele ulterioare. Așa că învață-i ce înseamnă bucuria sau reînvață odată cu ei!

Un Crăciun binecuvântat să aveți!

Vă îmbrățișez cu drag,

Prințesa Polonic

P.s. Pentru fotografiile minunate mulțumesc, Alex și Alina (lilebuba.ro) și Blossom Floral Design! Mulțumesc și Hannami Shoe pentru încălțările în ton cu sărbătoarea!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii