Prânz delicios în inima Londrei, cu doar câteva lire

Din categoria bucuriilor cu bugete mici, picnicul îmi este cel mai drag dintre toate. Cred că starea de bine pleacă de cele mai multe ori de la papile și stomac către toate celelalte organe și mai cred că nimic nu poate bate natura în materie de terapie antistress. Tălpile goale în iarbă, o briză călduță care-ți mângâie părul, foșnet de frunze și umbra subțire a copacului sub care te-ai adăpostit. Ce poate fi mai relaxant de atât? Poate paharul de prosecco de la finalul prânzului în aer liber.

Știu, îmi veți spune că nu puteți face asta în parcurile din România. Și pe bună dreptate.

N-am înțeles niciodată de ce în parcurile din România oamenii nu se pot bucura de o astfel de experiență. N-am înțeles de ce în parcurile din România plantăm iarbă de care nu te poți atinge în loc de gazon bucuros să fie călcat în picioare. N-am înțeles conceptul de parc-muzeu atât de apreciat prin părțile noastre, în care te poți uita, dar nu poți atinge. Știu însă că lucrurile se pot schimba, așa că cere și poate ți se va da!

Din păcate eu nu pot să vă dau decât rețeta de picnic savurat la mijloc de mai, în Primrose Hill, alături de prietena mea, Alina. Dar știu sigur că locul perfect îl veți găsi singuri.

Am întins așadar o pătură sub cel mai bătrân copac de pe deal și am scos din coș tot ce-am cumpărat cu mai puțin de 20 de lire de la supermarket. Cireașa de pe tort în cazul nostru a fost o sticlă mică de prosecco, dar cred că vinul roșu e și mai potrivit dacă prânzul în aer liber e unul romantic.

Puteți pregăti senvișuri delicioase sau mini tarte sau puteți cumpăra brânzeturi maturate ori sushi. Fructele și legumele sunt obligatorii, la fel ca zâmbetele și pălăriile care să vă apere de soare.

Vă îmbrățișez cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii