Cum să creezi decorațiuni pentru bradul de Crăciun din aluat sărat

Mai e puțin până la Crăciun, iar pentru familiile cu copiii (dar nu numai) așteptarea poate fi presarată cu momente magice fără prea mult efort. Una dintre activitățile noastre preferate de anul acesta a fost atelierul de ornamente pentru brad pe care l-am organizat în weekend și la care toți membrii familiei au participat. Am creat niște drăguțe figurine din aluat sărat pe care apoi le-am uscat și colorat. Iată rețeta.
Ingrediente
  • 200 g de faina
  • 200 g de sare fina
  • 125 ml apa
Mod de preparare

Într-un bol amestecați făina cu sarea apoi adăugați apa și frământați până obțineți un aluat elastic și ușor de modelat. Întindeți aluatul într-un strat nici prea subțire, nici prea gros și decupați-l folosind diferite forme pentru biscuiți. Noi am decupat steluțe, inimioare, brăduți, omuleți din turtă dulce și reni. Cu ajutorul unui pai am făcut câte o gaură în partea superioară a fiecărei figurine, apoi le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt, și le-am lăsat la uscat în cuptor timp de 2 ore la 80 de grade Celsius.

Odată scoase din cuptor, figurinele pot fi vopsite sau pictate. Noi am folosit culori tempera în care am adăugat și puțin aracet, dar puteți folosi și spray-urile speciale pentru decorațiunile de Crăciun, argintii sau aurii, pentru un stil cât mai uniform.

După ce se usucă și culorile, puteți adăuga sfoară subțire de care le veți agăța în bradul de Crăciun. Un set de 6 sau 12 astfel de figurine poate fi și un cadou special din partea nepoților pentru bunici, de exemplu! Spor la creat decorațiuni dar și amintiri de neuitat.

Cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii