Ardei umpluţi cu varză

Prinţesa Polonic umple camăra ca o albinuţă pentru la iarnă. Viscolul va fi afară, iar înăuntru vor fi aromele toamnei eliberate din borcane. Mai jos aveţi câteva sugestii pentru murături, însă ce-mi place cu adevărat la capitolul ăsta este că îţi poţi pune imaginaţia la contribuţie şi poţi experimenta!
Ingrediente
  • 1 kg de ardei graşi cât mai mici
  • 1 kg de varză tocată mărunt sau dată printr-o răzătoare mare
  • 2 morcovi daţi prin răzătoare
  • jumătate de rădăcină de ţelină rasă
  • o bucată de hrean curăţată şi tăiată rondele
  • o lingură de seminţe de mărar
  • câteva fire de cimbru proaspăt
  • câteva fire de leuştean
  • apă clocotită cu sare (o lingură cu vârf de sare mare, neiodată, la un litru de apă)
Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi ardeii de seminţe şi capac, apoi umpleţi-i cu varză sărată puţin, amestecată cu morcovi şi ţelină rase. Aşeazaţi-i într-un borcan mare pentru murături alături de hrean, cimbru, leuştean şi seminţele de mărar. Turnaţi apa sărată şi clocotită peste ei, puneţi capacul şi bucuraţi-vă de murăturile speciale la iarnă, lângă o friptură fragedă în sos de vin!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii