Castraveţi muraţi

Cu un pui rumenit, proaspăt scos din cuptor, cu o mâncare de fasole cu ciolan ca la bunica acasă sau poate cu o tocăniţă de cartofi ca-n postul Crăciunului. Cu orice aţi vrea să-i mâncaţi, castraveţii muraţi după reţeta mamei vă vor da dependenţă, iar acesta este un avertisment cât se poate de serios!
Ingrediente
  • 4 kg de castraveţi
  • 2 rădăcini de ţelină
  • o sfeclă roşie
  • 5 rădăcini de hrean
  • 15 căţei de usturoi
  • câteva fire de cimbru
  • o legătură de leuştean
  • 4 litri de apă
  • 4 linguri cu vârf de sare mare
  • opţional, ardei iuţi
Mod de preparare

Pregătiţi borcanele şi băgaţi la duş castraveţii. Puneţi la fiert apa cu sarea şi feliaţi ţelina, sfecla roşie şi hreanul. Împărţiţi toate ingredientele în mod egal în borcane şi turnaţi peste ele apa clocotită. Sigilaţi borcanele şi bucuraţi-vă peste doar câteva zile de cei mai gustoşi castraveţi cu miez roz din univers!

Poftă Nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii