Roșii uscate

S-a stins şi vara aceasta, ca un foc de paie... E toamnă deja iar borcanele sunt goale. La palat se munceşte în fiecare zi, Iar la iarnă, iarna ca vara va fi!
Ingrediente
  • 1 kg de roşii cherry
  • o lingură de sare de mare
  • o lingură de oregano uscat şi măcinat
  • ulei de măsline
Mod de preparare

De când e la casa ei, Prinţesa Polonic a devenit specialistă în încuierea aromelor toamnei în borcane din sticlă! Săptămâna trecută a uscat roşii la soare iar acum le-a aşezat peste iarnă-n borcane.

E-o operaţiune cum nu se poate mai simplă! Roşioarele spălate şi uscate se taie în două, se aşează cu miezul în sus pe un grătar, se gâdilă finuţ cu sare de mare şi oregano şi se aşează în soare, acoperite cu un şervet de hârtie, astfel încât nici praful, nici insectele enervante să nu se înfigă în ele.

Noaptea, Prinţesa Polonic le adăpostea în casă, să nu le prindă dimineaţa în umezeală, iar a doua zi o lua de la capăt. Şi tot aşa, după 3-4 zile, roşiile devin complet deshidratate.

E momentul să alegeţi un borcan drăguţ în care să înghesuiţi roşioarele uscate la soare şi să completaţi cu ulei de măsline. Ferecaţi bine capacul şi nu-l mai deschideţi până în toiul iernii când aveţi voie să vă bucuraţi de creveţi experţi cu roşii uscate.

Poftă Nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii