Gogonele şi pepeni

Prinţesa Polonic umple camăra ca o albinuţă pentru la iarnă. Viscolul va fi afară, iar înăuntru vor fi aromele toamnei eliberate din borcane. Mai jos aveţi câteva sugestii pentru murături, însă ce-mi place cu adevărat la capitolul ăsta este că îţi poţi pune imaginaţia la contribuţie şi poţi experimenta!
Ingrediente
  • 1 kg de gogonele
  • 2-3 pepeni mici cât pumnul
  • câteva bucheţele de conopidă
  • un morcov tăiat rondele
  • o rădăcină de hrean tăiată rondele
  • jumătate de rădăcină de ţelină tăiată felii
  • 4 căţei de usturoi
  • un ardei iute roşu
  • câteva fire de cimbru şi câteva de leuştean
  • apă sărată clocotită (o lingură cu vârf de sare mare, neiodată, la un litru de apă)
Mod de preparare

Aşezaţi toate ingredientele în borcane. Distribuiți-le în mod egal sau în funcție de mărimea borcanului. Turnaţi deasupra apa sărată şi clocotită. Sigilați borcanele și gata! Ați obținut o garnitură ideală pentru mâncărurile de la iarnă. Nimic mai simplu şi mai gustos!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii