Clătite-răsfăţ cu nucă şi miere

Da! Am avut o copilărie demnă de o prinţesă, fie ea şi Prinţesa Polonic... Bunica Adriana nu avea un meniu scris, dar primea comenzile mele ferme în fiecare zi. Şi dacă nu erau gogoşi rumene cu dulceaţă sau turtiţe coapte pe plită, atunci sigur erau clătite pufoase de fiecare dată umplute cu ceva bun!
Ingrediente
  • doua oua
  • doua linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 gr faina alba
  • un praf de sare
  • putin ulei
Mod de preparare

Bunica spărgea două ouă şi le bătea cu foarte puţină sare şi două linguri de zahăr. Turna peste ouăle bătute o carafă cu mai bine de jumătate de litru de lapte şi apoi făină albă, măcinată de moşul Vasile la moară şi cernută cu o sită deasă. Punea puţin câte puţin şi cu un tel amesteca până când aluatul devenea ceva mai gros decât smântâna.

Într-o tigaie încinsă, unsă bine cu untdelemn, bunica prăjea fiecare clătită iar eu le ungeam...

Pentru un mic dejun mai mult decât regesc vă recomand să răsfăţaţi fiecare clătită cu câte o linguriţă de miere, întinsă bine pe toată suprafaţa, şi câte două linguri de miez de nucă măcinat. Acum sigur veţi avea energie cât zece până la prânz!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii