E-o rețetă atât de simplă, încât nici nu cred că mai e nevoie de instrucțiuni. Dar, ca să fie lucrurile clare: pregătiți o tavă rotundă de tartă cu circumferința de 28 de cm. Ungeți tava cu puțină grăsime. Întindeți jumătate din aluat și acoperiți fundul și marginile tăvii. Radeți jumătate din brânza feta, radeți deasupra brânza cu mucegai albastru, iar la final dați prin răzătoare și restul de feta. Acoperiți cu aluatul foietaj rămas și porționați plăcinta cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Eu am împărțit-o în opt felii. Băgați plăcinta în cuptorul încins la 180 de grade. 35 de minute sunt suficiente pentru ca magia să se săvârșească. Savurați această gustare simplă acompaniată de roșii cherry, măsline sau salată verde. Un pahar de vin roșu bine ales ar putea transforma plăcinta într-una cu totul specială.
Poftă bună!