Plăcintă cu feta și brânză albastră

În weekendurile însorite îmi umplu coșul din nuiele cu bunătăți, ne urcăm în mașină și luăm prânzul la prima masă de picnic care ne iese în cale. Preferata noastră e cocoțată desupra Nisei, protejată de umbra unui măslin bătrân și râvnită de puținii localnici care știu de existența ei. Ultima dată am copt o simplă, biată plăcintă cu feta și brânză cu mucegai albastru, la care am asortat câteva roșioare cherry. Cum a fost unul dintre cele mai frumoase momente petrecute în familie în ultima vreme, am decis să împart rețeta cu voi.
Ingrediente
  • 500 g aluat foietaj
  • 400 g brânză feta
  • 100 g brânză cu mucegai albastru (eu am folosi Bleu d’Auvergne)
Mod de preparare

E-o rețetă atât de simplă, încât nici nu cred că mai e nevoie de instrucțiuni. Dar, ca să fie lucrurile clare: pregătiți o tavă rotundă de tartă cu circumferința de 28 de cm. Ungeți tava cu puțină grăsime. Întindeți jumătate din aluat și acoperiți fundul și marginile tăvii. Radeți jumătate din brânza feta, radeți deasupra brânza cu mucegai albastru, iar la final dați prin răzătoare și restul de feta. Acoperiți cu aluatul foietaj rămas și porționați plăcinta cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Eu am împărțit-o în opt felii. Băgați plăcinta în cuptorul încins la 180 de grade. 35 de minute sunt suficiente pentru ca magia să se săvârșească. Savurați această gustare simplă acompaniată de roșii cherry, măsline sau salată verde. Un pahar de vin roșu bine ales ar putea transforma plăcinta într-una cu totul specială.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii