Variantă rapidă de tartă cu nuci

O rețetă mai simplă nu cred că există, mai ales că de data aceasta am optat pentru un aluat gata preparat astfel încât să ne rămână timp și pentru joacă. Iorgos și Natalia au fost ajutoarele mele de încredere. Mezinul a întins aluatul iar Natalia a dat nuca prin mașină. N-a fost nevoie să ne străduim prea tare și cu toate acestea rezultatul a fost minunat. Recomandăm cu căldură acest desert!
Ingrediente
  • 200 g de aluat pentru plăcintă
  • 250 g de miez de nucă măcinat
  • 200 g de smântână lichidă
  • 30 g de zahăr brun
  • 1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare

Începe prin a încinge cuptorul la 180 de grade. Întinde aluatul cu un sucitor până când obții o foaie de jumătate de centimetru grosime. Pune-l apoi într-o tavă rotundă pentru tarte cu diametrul de 20 de centimentri. Cu ajutorul unei furculițe înțeapă aluatul din loc în loc. Amestecă într-un bol miezul de nucă cu zahărul, vanilia și smântâna lichidă. Umple tarta cu amestecul obținut. Dacă îți mai rămâne aluat, poți face un mic decor deasupra tartei. E timpul să o bagi la cuptor pentru 35 de minute. Poți completa decorul cu jumătăți de miez de nucă după ce ai scos tarta de la cuptor. Răbdarea îți va fi pusă puțin la încercare, vei aștepta mai întâi ca desertul să se răcească.


Savurare plăcută!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii