Banana bread cu ciocolată neagră și cardamom

Dacă și ție ți se întâmplă uneori să cumperi prea multe banane a căror coajă începe să se înnegrească sau dacă găsești la supermaket o super ofertă la bananele foarte coapte, e bine să profiți. Iar acesta este modul ideal în care poți valorifica aceste fructe minunate. Unde mai pui că reteța este de post și atât de simplă, încât un copil o poate prepara cu ușurință.
Ingrediente
  • 250 g miez de banane coapte bine
  • 125 g făină
  • 80 g de ciocolată neagră
  • 50 ml ulei extra virgin de măsline
  • 50 g zahăr brun din trestie
  • semințele unui baton de vanilie
  • o linguriță de cardamom măcinat
  • o linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
Mod de preparare

Rupe bananele în bucăți și pasează-le folosind dosul unei furculițe. Adaugă uleiul și zahărul, amestecă, apoi încorporează făina amestecată cu un praf de sare și praful de copt.

E momentul să înnobilezi prăjitura cu arome. Semințele batonului de vanilie, cardamomul măcinat și ciocolata neagră tocată mărunt cu un cuțit se adaugă la final.

Unge cu puțin ulei tava în care alegi să coci minunăția asta și încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Banana bread se coace în 35 de minute.

Savureaz-o cu cei dragi la ceai sau cafea!

Cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii