Batoane energizante cu ciocolată, seminţe crude şi fructe goji

Dacă aveţi prinţi sau prinţese de şcoală sau grădiniţă sau dacă pur şi simplu vreţi o gustare dulce la prânz, plină de energie şi fără substanţe nocive, boatoanele cu ciocolată, seminţe crude şi goji sunt cea mai bună şi simplă soluţie. Iată reţeta!
Ingrediente
  • Ingrediente (pentru 24 de batoane mari)
  • Pentru blat:
  • 280g unt
  • 100g zahăr brun
  • 200g glucoză lichidă (o puteţi comanda online de pe lumeabasmelor.ro)
  • 50g de stafide
  • 400g fulgi de ovăz
  • 1 lingură de scorţişoară măcinată
  • Pentru cremă:
  • 115g unt
  • 100g de zahăr brun
  • 400g lapte condensat (îl puteţi comanda online de pe delatte.ro)
  • 100g de fulgi de ciocolată Venchi
  • 50g de seminţe crude de floarea soarelui
  • 50g de seminţe crude de dovleac
  • 50g de fructe goji
  • 30g de stafide
Mod de preparare

Primul pas este să încingeţi cuptorul şi imaginaţia lui creatoare la 200 de grade, apoi să ungeţi cu unt şi să tapetaţi cu hârtie de copt tava dreptunghiurală (20x30 cm) care va avea onoarea. Pregătiţi blatul: amestecaţi la foc mic până se topesc untul cu zahărul şi glucoza, adăugaţi stafidele, fulgii de ovăz şi scorţişoara şi amestecaţi bine. Compoziţia astfel obţinută se nivelează cu ajutorul unei linguri în tava de copt şi se rumeneşte la cuptor 15 minute. Aveţi suficient timp să pregătiţi până atunci crema. Tot ce trebuie să faceţi este să topiţi untul şi zahărul într-o cratiţă potrivită, să adăugaţi laptele condensat şi să fierbeţi la foc mic până se îngroasă puţin crema. Turnaţi-o de îndată peste blatul din fulgi de ovăz şi presăraţi pe deasupra fulgii de ciocolată, seminţele crude, stafidele şi fructele goji. După ce s-a odihnit o oră, puteţi tăia prăjitura în batoane pline de energie.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii