Primul pas este să încingeţi cuptorul şi imaginaţia lui creatoare la 200 de grade, apoi să ungeţi cu unt şi să tapetaţi cu hârtie de copt tava dreptunghiurală (20x30 cm) care va avea onoarea. Pregătiţi blatul: amestecaţi la foc mic până se topesc untul cu zahărul şi glucoza, adăugaţi stafidele, fulgii de ovăz şi scorţişoara şi amestecaţi bine. Compoziţia astfel obţinută se nivelează cu ajutorul unei linguri în tava de copt şi se rumeneşte la cuptor 15 minute. Aveţi suficient timp să pregătiţi până atunci crema. Tot ce trebuie să faceţi este să topiţi untul şi zahărul într-o cratiţă potrivită, să adăugaţi laptele condensat şi să fierbeţi la foc mic până se îngroasă puţin crema. Turnaţi-o de îndată peste blatul din fulgi de ovăz şi presăraţi pe deasupra fulgii de ciocolată, seminţele crude, stafidele şi fructele goji. După ce s-a odihnit o oră, puteţi tăia prăjitura în batoane pline de energie.
Poftă nebună!