Primul pas este să încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Așterne apoi hârtie de copt într-o tavă mare. Până când va ajunge cuptorul la temperatura dorită, tu ai suficient timp să prepari aluatul.
Freacă bine de tot untul cu zahărul și conținutul batonului de vanilie. Încorporează oul, apoi făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Adaugă la final merișoarele și perlele de ciocolată și gata! Tot ce mai ai de făcut este să bagi biscuiții la cuptor.
Formează grămăjoare mici de aluat cu ajutorul unei lingurițe și așează-le în tavă, cu o distanță de 5-6 centimetri între ele. Abandonează tava în cuptorul fierbinte pentru 12-15 minute, până când biscuiții fericiți încep să prindă culoare.
Așteaptă câteva minute să se răcească puțin în tavă, apoi așează-i cu grijă pe un grătar să se răcească de tot.
Savurează-i cu zâmbetul pe buze și un ceai fierbinte alături!
Poftă nebună!