Brioșe cu morcovi și nuci

Brioșele care i-au înnebunit pe micii bucătari și cărora Prințesa Polonic le-a dedicat câteva pagini bune în cartea ei de bucate, au ajuns în sfârșit pe blog! Merită să le încercați! Sunt absolut delicioase!
Ingrediente
  • 250 g de morcovi
  • 100 g de miez de nucă
  • 100 g de zahăr
  • 220 g de făină
  • 2 ouă ecologice
  • 150 ml de iaurt grecesc
  • 120 ml de ulei vegetal
  • 10 g de praf de copt
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 1 baton de vanilie
  • frișcă, fructe proaspete și frunzulițe de mentă pentru decor
Mod de preparare

Primul pas este să cureți morcovii și să-i dai prin răzătoare. Apoi abandonează-i fără regrete într-un bol. Toarnă peste ei făina, praful de copt, scorțișoara, zahărul și miezul de nucă. Amestecă bine, cu simț de răspundere, toate ingredientele uscate, apoi ocupă-te de cele ude. Într-un alt bol sparge ouăle, adaugă iaurtul, uleiul și semințele batonului de vanilie. Omogenizează-le cu un tel buclucaș. Toarnă ingredientele lichide peste cele uscate și amestecă din nou. Pune hârtiuțe în tăvile pentru brioșe și împarte compoziția în 12 părți egale. Uită brioșele în cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius. După ce se răcesc pot fi ornate cu frișcă, fructe proaspete și frunzulițe de mentă.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii