Brioșe drăgălașe cu afine și vanilie

Ingrediente
  • 230 g de făină
  • 60 g de zahăr brun (din trestie)
  • 10 g praf de copt
  • jumătate de linguriță de sare
  • 200 g iaurt grecesc
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau unt clarifiat
  • jumatate de lingurita de extract de vanilie
  • 200 g afine proaspete
Mod de preparare

Încinge cuptorul la 180 de grade și pune-ți șorțul de gospodin / gospodină. Rețeta e foarte, foarte simplă, dar impresia artistică întotdeauna contează! Amestecă într-un bol generos ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea și zahărul iar într-un alt bol, cu un tel pe măsură, mixează iaurtul grecesc cu oul, vanilia și uleiul. Toarnă apoi ingredientele umede peste cele uscate și omogenizează cu o spatulă. Felicitări! Tocmai ai obținut un aluat moale care se va transforma în brioșe pufoase. Tot ce mai trebuie să faci este să încorporezi cu grijă afinele proaspete. Pregătește o tavă cu 9 găuri. Așterne hârtiuțele speciale pentru copt și împarte aluatul în 9 părți egale folosindu-te de două linguri.

Uită brioșele pentru 30 de minute la cuptor, apoi savurează minunățiile pudrate cu puțin zahăr.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii