Brioșe pufoase ca un ghem de mohair, cu pere și ghimbir

Brioșele pufoase nu sunt doar un desert iubit din lista lungă a Prințesei Polonic. Să le dai viață și consistență pufoasă de mohair înseamnă dăruire și mai ales colaborare, pentru că a face brioșe înseamnă și timp de calitate petrecut în bucătărie împreună cu micuța Prințesă Linguriță. Ea e cea care amestecă ingredientele uscate, cea care mânuiește telul ca pe o baghetă magică și cea care presară la final cristale de zahăr brun peste brioșele necoapte, ca un praf magic care le face să crească și să se pufoșească precum în povești! Perele și ghimbirul împreună, în aceeași briosă plină de mândrie sunt o bucurie cu aromă de toamnă-iarnă.
Ingrediente
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr brun din trestie
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • o linguriță de ghimbir ras
  • 100 ml ulei vegetal (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 150 ml iaurt grecesc
  • 2 ouă ecologice
  • 2 linguri de miere
  • 2 pere curățate și tăiate cubulețe
Mod de preparare

Amestecă într-un bol încăpător ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea, praful de copt. Adaugă și ghimbirul proaspăt dat prin răzătoare. Într-un alt bol mixează ingredientele lichide (uleiul, iaurtul, ouăle, mierea) cu ajutorul unui tel. Toarnă-le apoi în bolul cu ingrediente uscate și amestecă totul cu o spatulă din silicon. La final încorporează cubulețele de pară.

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius și așterne hârtiuțe într-o tavă cu 9 găuri pentru copt brioșe. Împarte aluatul în mod egal. Presară puțin zahăr brun pe deasupra și bagă tava la cuptor pentru 25 de minute.

Sunt ideale savurate cât sunt încă puțin călduțe!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii