Cea mai rapidă prăjitură cu mere

Am copt-o cu drag în vremurile încă bune, când făina trona pe toate rafturile supermarketurilor și în vremurile în care nu-mi era dor de mare. Marea-i la 5 minute distanță iar prăjitura asta la vreo 45, în condițiile în care 35 de minute durează coacerea. Dar pe timp de carantină prăjitura e mai accesibilă decât marea, așa că aleg drumul mai lung și mai sigur din bucătăria mea de la Nisa.
Ingrediente
  • 4 mere
  • 200 g făină
  • 130 g unt moale, cuburi
  • 100 g zahăr brun
  • 3 ouă biologice
  • 15 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 baton de vanilie (opțional)
  • 1 lingură de zahăr pudră
Mod de preparare

Întâi și întâi încinge cuptorul la 180 de grade, apoi hotărăște care va fi tava în care vei coace prăjitura. Ar trebui să fie rotundă și să aibă un diametru de aproximativ 28 de centimetri. Unge tava cu puțin unt și las-o deoparte.

Curăță merele, taie-le în 4, înlătură cotoarele și apoi crestează fiecare sfert de măr fără să tai feliuțele de tot.

Într-un bol freacă untul cu zahărul, adaugă pe rând ouăle mixând, încorporează făina, praful de copt, semințele batonului de vanilie și praful de sare.

Toarnă compoziția pe care ai obținut-o în tavă, așează sferturile de mere crestate deasupra și bagă tava la cuptor pentru 35 de minute.

Mai ai puțină răbdare să se răcească prăjitura, apoi scoate-o din tavă și pudreaz-o cu zahăr.

E gata. Savureaz-o cu bucurie!

Cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii