Chec cu dovlecei

Toamna e și anotimpul dovleceilor, acele legume minunate pe care le transformăm fără milă în chifteluțe, în supe cremă, îi umplem sau îi savurăm pane. Știu! Nu v-ați gândit vreodată că ați putea da peste ei și la secțiunea deserturi, dar credeți-mă că-și merită locul din plin!
Ingrediente
  • 300 g de dovlecei dați prin răzătoare
  • 330 g de făină
  • 100 g de miez de nucă
  • 100 g de zahăr brun
  • 120 ml ulei vegetal
  • 3 ouă
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 1 baton de vanilie
  • 1 linguriță de sare
  • cremă de brânză sau iaurt grecesc pentru servit
Mod de preparare

E simplu de tot, dragii prințesei! Trebuie doar să alegeți un bol fermecat în care să amestecați ingredientele și o tavă dreptunghiulară în care checul va crește ca-n povești.

Amestecați mai întâi ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, scorțișoara, miezul de nucă mărunțit și sarea. Adăugați dovleceii dați prin răzătoare (cu tot cu coajă) și amestecați din nou. La final încorporați ouăle bătute bine, 120 de ml de ulei (eu am folosit uleiul de cocos, e minunat la deserturi) și semințele unei păstăi de vanilie. Omogenizați și gata! E timpul să puneți compoziția în tavă.

Checul va crește cuminte și timid timp de o oră în cuptorul încins la 160 de grade.

Îl puteți savura cu cremă de brânză sau iaurt grecesc și fructe de pădure deasupra.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii