Mai întâi de toate, pune deoparte toată savoarea lămâilor pe care o vei transfera în prăjitură. Dă prin răzătoare coaja celor 3 lămâi (de asta am menționat faptul că lămâile trebuie să fie bio) și stoarce 100 de ml de zeamă.
Acum alege un bol cu dichis, încăpător și primitor în care vei bate bine de tot ouăle cu sarea și zahărul. Adaugă laptele, uleiul, sucul acru de lămâie, apoi încorporează treptat făina amestecată cu amidon și praf de copt.
Înnobilează amestecul cu coaja rasă de lămâie și pregătește tava în care se va produce miracolul culinar. Eu am ales o tavă - inel, cu gaură pe mijloc și fund detașabil, însă tu poți alege orice altceva. Important este să o ungi bine de tot cu unt sau ulei înainte de a turna compoziția în ea.
Uită de tava în cuptorul încins la 180 de grade, dar nu mai mult de 45 de minute. La final scoate checul auriu din formă și pudrează-l cu zahăr. Savurează-l cu drag și măsură!
Poftă Nebună!