Încingeţi cuptorul la 180 de grade şi în semn de respect pentru Alteţa Sa, cheesecake cu fructe de pădure, porniţi şi ventilatorul din interior, dacă aveţi unul. Măcinaţi biscuiţii şi amestecaţi-i bine cu untul topit, apoi pregătiţi tava norocoasă în care va lua naştere desertul moştenitor: să fie rotundă, cu un diametru de 24 de centimetri şi neapărat să aibă fundul detaşabil. Ungeţi-o bine cu unt, apoi tapetaţi-o cu un strat uniform de biscuiţi şi lăsaţi-o să se odihnească deoparte vreo 20 de minute. Între timp pregătiţi cu blândeţe crema de brânză. Zău că v-ar ajuta mult un mixer electric! Amestecaţi rocotta cu mascarpone, zahărul şi coaja rasă de lămâie şi portocală până obţineţi o consistenţă cremoasă. Încorporaţi pe rând ouăle, apoi smântâna şi zeama de lămâie. Turnaţi compoziţia în tavă, peste blatul cuminte din biscuiţi şi uitaţi de ea în cuptor pentru 75 de minute.
Scoateţi prăjitura şi lăsaţi-o să se răcească un sfert de ceas, iar în acest timp, pregătiţi glazura acrişoară. E simplu de tot! Amestecaţi smântâna cu zahărul şi zeama de lămâie şi turnaţi-o deasupra cheesecake-ului. Mai băgaţi tava la cuptor pentru încă 20 de minute. Opriţi apoi cuptorul şi lăsaţi-o să se răcească înăutru, cu uşa deschisă. Când s-a răcit de tot, băgaţi-o la frigider şi nu vă mai gândiţi la ea până a doua zi dimineaţă. Dacă nu mai aveţi răbdare, trebuie să ştiţi că e nevoie de minimum 3 ore petrecute la rece înainte de a fi savurată.
După atâta aşteptare o puteţi scoate din frigider şi o puteţi devora înnobilată cu fructe de pădure!
Poftă nebună!