Ciocolătos păcătos în pielea goală

Deși e new entry în bucătăria Prințesei Polonic, Ciocolătosul s-a bucurat de un succes nebun! L-am testat pe o serie de prieteni dar și pe colegi din redacție și trebuie să recunosc că până și eu, care nu iubesc în mod special ciocolata, am fost cucerită de acest desert. E un tort cu 4 straturi diferite: primul e stratul crocant din biscuiți, al doilea e stratul pufos din ouă, ciocolată și rom, al treilea e stratul cremos din budincă de ciocolată, iar ultimul e stratul de frișcă.
Ingrediente
  • Primul strat:
  • 20 de biscuiți Oreo
  • 50 g de unt
  • Al doilea strat:
  • 6 ouă
  • 180 g de ciocolată neagră
  • 30 g de unt
  • 100 g de zahăr brun
  • 50 ml rom
  • 1/4 linguriță de sare
  • Al treilea strat:
  • 4 gălbenușuri
  • 100 g ciocolată neagră
  • 40 g amidon
  • 30 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 500 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 1/4 linguriță de sare
  • Al patrulea strat:
  • 200 ml smântână dulce
  • un baton de vanilie
  • 2 linguri de zahăr
Mod de preparare

Primul pas este pregătirea tăvii. E nevoie de o tavă rotundă cu fundul detașabil. Ungeți tava cu unt și decupați un cerc din hârtie pentru copt pe care să-l așezați pe fundul tăvii.

Măcinați biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie.Turnați untul topit peste biscuiții măcinați. Cu amestecul obținut tapetați tava, presând bine cu degetele. Lăsați tava 15 minute la frigider și tot 15 minute în cuptorul încins la 150 de grade. Lăsați blatul crocant să se răcească și pregătiți ingredientele pentru cel de-al doilea strat.

Topiți untul și ciocolata pe baie de aburi. Separați cele 6 ouă. Bateți gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până obțineți o consistență cremoasă de culoare albă. Adăugați ciocolata și untul topite și răcite la temperatura camerei, romul și sarea și amestecați bine. Într-un alt bol bateți albușurile spumă cu restul de zahăr, apoi încorporați-le treptat, cu multă grijă în crema de ciocolată. Turnați amestecul peste blatul crocant și băgați tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 45 de minute. Așteptați să se răcească și apoi introduceți tava la frigider.

Acum e momentul să pregătiți ingredientele pentru cel de-al treilea strat.

Amestecați zahărul cu amidonul, cacao și cele 4 gălbenușuri, apoi turnați laptele puțin câte puțin, amestecând continuu cu un tel. Puneți vasul pe foc moderat și amestecați până ajunge la punctul de fierbere. Fierbeți amestecul pentru 30 de secunde, apoi luați vasul de pe foc. Adăugați ciocolata, untul și amestecați bine până se topesc și se încorporează. Puneți folie alimentară peste budinca de ciocolată, direct peste suprafața cremei, astfel încât să nu se formeze o crustă și lăsați-o la rece cam 2-3 ore. După ce timpul s-a scurs e momentul să o amestecați și să o adăugați peste blatul deja copt. Întindeți-o bine cu ajutorul unei spatule, apoi introduceți Ciocolătosul la frigider pentru încă 30 de minute.

Pregătiți al patrulea strat din 200 de ml smântână pentru frișcă și 2 linguri de zahăr. Puteți adăuga și semințele unui baton de vanilie. Acum e momentul să adăugați și cel de-al patrulea strat.

Ciocolătosul poate fi păstrat 2-3 zile la frigider, iar a doua zi e momentul ideal pentru a fi savurat.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii