Cozonac cu nucă

Nimic nu poate înlocui mirosul de cozonac rumenit în cuptor și e atât de simplu să recompui aromele copilăriei! Prințesa Polonic îți dezvăluie rețeta secretă de cozonaci a bunicii Elvira.
Ingrediente
  • Pentru 2 cozonaci mari:
  • 1 kilogram de făină cernută
  • 20 g de drojdie uscată
  • 5 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 150 g unt topit
  • 400 ml lapte călduț
  • 300 g zahăr
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • 1 linguriță de sare
  • Pentru umplutură:
  • 400 g miez de nucă măcinat
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 3-4 linguri de cacao
  • 2-3 linguri de scorțișoară
  • esență de rom
Mod de preparare

Poftă nebună!

Sărbători Fericite să aveți!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii