Crème brulee cu lavandă

De această dată, floarea din bucate joacă rolul principal în universul desertului clasic. Și pentru că-mi place și mirosul și culoarea dar mai ales aroma lavandei, am ales-o să ne fie muză în noul episod "Ca floarea-n bucate". Ingredientele-s puține, pocedura simplă, iar așteptarea cam complicată, însă nimic din ce e foarte bun nu se obține pe loc, așa că înarmați-vă cu răbdare și cu alimentele de mai jos.
Ingrediente
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 250 ml lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 100 gr de zahăr
  • 1 lingură de flori uscate de lavandă
  • câteva linguri de zahăr brun
Mod de preparare

Pe lângă îngrediente și răbdare, veți mai avea nevoie de ramechine și un arzător special pentru caramelizat zahărul.

Primul pas este să aduceți smântâna și laptele amestecate la punctul de fierbere. Adăugați florile de lavandă în lichidul fierbinte și așteptați să se infuzeze și să se răcească puțin. Între timp bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți o spumă albicioasă și fină. Strecurați laptele și smântâna infuzate peste spuma de gălbenușuri. Amestecați și turnați compoziția în ramechine. Băgați ramechinele la cuptor pentru 45 de minute la 100 de grade Celsius. Întrucât creme brulee se gătește pe baie de abur, așezați în cuptor și un vas mare cu apă. După cele 45 de minute, așteptați ca ramechinele să ajungă la temperatura camerei și uitați de ele pentru 2-3 ore la frigider.

Înainte de a savura desertul, presărați zahăr brun deasupra și caramelizați-l cu ajutorul arzătorului.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii