Pe lângă îngrediente și răbdare, veți mai avea nevoie de ramechine și un arzător special pentru caramelizat zahărul.
Primul pas este să aduceți smântâna și laptele amestecate la punctul de fierbere. Adăugați florile de lavandă în lichidul fierbinte și așteptați să se infuzeze și să se răcească puțin. Între timp bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți o spumă albicioasă și fină. Strecurați laptele și smântâna infuzate peste spuma de gălbenușuri. Amestecați și turnați compoziția în ramechine. Băgați ramechinele la cuptor pentru 45 de minute la 100 de grade Celsius. Întrucât creme brulee se gătește pe baie de abur, așezați în cuptor și un vas mare cu apă. După cele 45 de minute, așteptați ca ramechinele să ajungă la temperatura camerei și uitați de ele pentru 2-3 ore la frigider.
Înainte de a savura desertul, presărați zahăr brun deasupra și caramelizați-l cu ajutorul arzătorului.
Poftă nebună!