Dulceață de trandafiri

Proiectul născocit de Printesa Polonic împreună cu Blossom Floral Design, "Ca floarea-n bucate", a ajuns la cel de-al treilea episod. Și pentru că e sezonul lor, al rozelor de grădină parfumate, îmbujorate și ușor aristocrate, astăzi vă împărtășesc rețeta mea de dulceață de petale, o minunăție de păstrat în cămară doar pentru ocazii speciale sau pentru a înnobila, atunci când se cuvine, vreun desert obraznic ori banal. Aveți nevoie de doar 4 ingrediente la care se adaugă două borcane de 400 de grame și puțină răbdare.
Ingrediente
  • 200 gr de petale de trandafiri
  • 300 ml apă
  • 400 gr de zahăr
  • zeama de la o lămâie
Mod de preparare

Primul pas este să puneți la fiert apa și zahărul. Vor fierbe împreună în jur de 25 de minute, până când se transformă ca prin magie într-un sirop.

Îl puteți testa dacă e gata picurându-l dintr-o lingură. Ultimele picături ar trebui să ia forma unor perluțe mici. Atunci știți sigur că e timpul să adăugați petalele de trandafri. Dar nu înainte de a le frământa puțin cu 2-3 linguri de zahăr și zeamă de lămâie.

Fierbeți dulceața încă 15 minute - 20 de minute, până când trece din nou testul perluței. Turnați-o fierbinte în borcane, sigilați-o și întoarceți borcanele cu gura în jos.

Sterilizați și păstrați sub cheie comoara din cămară!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii