Dulceaţă de zmeură

Dimineţile de iarnă aspră, cu zăpadă pân' la brâu, vor fi delicate şi blânde pe masa din bucătărie a Prinţesei Polonic. Vor începe cu aroma fină a ceaiului de iasomie şi vor continua cu prospeţimea fructelor de pădure încuiate într-un borcan! Dulceaţa de zmeură, cel mai de seamă răsfăţ matinal, e pregătită să intervină în forţă de pe raftul din cămară atunci când gerul o va cere.
Ingrediente
  • 1 kg de zmeură proaspătă
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 300 g de zahăr
Mod de preparare

Ştiu, nu va fi dulce de-ţi stă inima-n loc, dar va fi delicată, puţin acrişoară şi cu siguranţă mai puţin zahăr înseamnă mai sănătos!

Stropiţi fructele alese cu zeama de lămâie şi presăraţi zahărul pe deasupra. Uitaţi-le pe masa din bucătărie preţ de câteva ore, până-şi vor fi abandonat zeama, apoi puneţi-le la fiert pe foc mic cam o oră şi 20 de minute. Amestecaţi din când în când.

Între timp, faceţi un casting printre borcane. Alegeţi norocoasele, spălaţi-le şi uscaţile bine. Puneţi dulceaţa încă fierbinte în borcane, înfiletaţi capacele bine şi aşezaţi-le ca pe nişte copii răsfăţaţi - cu fundul în sus. Lăsaţi-le aşa să se răcească sub o pătură groasă şi mutaţi-le în sfârşit pe raftul din cămară.

Poftă nebună la iarnă!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii