Ştiu, nu va fi dulce de-ţi stă inima-n loc, dar va fi delicată, puţin acrişoară şi cu siguranţă mai puţin zahăr înseamnă mai sănătos!
Stropiţi fructele alese cu zeama de lămâie şi presăraţi zahărul pe deasupra. Uitaţi-le pe masa din bucătărie preţ de câteva ore, până-şi vor fi abandonat zeama, apoi puneţi-le la fiert pe foc mic cam o oră şi 20 de minute. Amestecaţi din când în când.
Între timp, faceţi un casting printre borcane. Alegeţi norocoasele, spălaţi-le şi uscaţile bine. Puneţi dulceaţa încă fierbinte în borcane, înfiletaţi capacele bine şi aşezaţi-le ca pe nişte copii răsfăţaţi - cu fundul în sus. Lăsaţi-le aşa să se răcească sub o pătură groasă şi mutaţi-le în sfârşit pe raftul din cămară.
Poftă nebună la iarnă!