Gofre cu dragoste

Le-am gătit pentru pitici într-un parc din capitală. A fost veselie și bucurie și multă culoare în farfurie. Iată și rețeta!
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 340 g de făină
  • 80 g de zahăr
  • jumătate de linguriță de sare
  • 10 g de praf de copt
  • 2 ouă
  • 250 ml de lapte
  • 100 g de unt topit
  • câteva picături de extract de vanilie
  • Pentru servit:
  • miere de salcâm sau sirop de arțar
  • fructe de pădure
  • frișcă
  • cremă de vanilie sau ciocolată
Mod de preparare

Amestecă într-un bol colorat ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea și praful de copt. Apoi, fără să te spetești, fără lopată, doar cu o lingură obraznică, sapă în mijloc o groapă în care vei sparge pe rând ouăle. Amestecă și toarnă laptele puțin câte puțin. La final, desăvârșește totul cu untul topit și extractul de vanilie. Aluatul e gata. Gata să se odihnească 30 de minute la frigider. Abia după runda răcoroasă e pregătit să fie copt în mașinăria de gofre conform instrucțiunilor.

Și după ce minunățiile au căpătat formă și-o culoare arămie, e timpul să le răsfeți cu fructe și frișcă sau creme care mai de care.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii