Gogoşi pentru feţi frumoşi

Prinţesa Polonic a pregătit la palat un desert drag, din copilărie: gogoşi pufoase pudrate cu zahăr sau glazurate cu ciocolată. 
Ingrediente
  • 250 ml lapte călduţ
  • 3 gălbenuşuri
  • 500 g făină de grâu
  • 50 g unt topit
  • 80 g de zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 7 g drojdie uscată (de la Dr. Oetker)
  • 50 g de ciocolată
  • 2 linguri de lapte
  • zahăr pudră
  • ulei de porumb pentru prăjit
Mod de preparare

Puneţi făina pufoasă într-un bol suficient de încăpător şi amestecaţi-o cu granulele de drojdie şi zahăr. Adăugaţi treptat laptele călduţ, apoi gălbenuşurile bătute, untul topit şi coaja aromată de lămâie. Frământaţi bine totul până obţineţi un aluat omogen, după care lăsaţi-l să hiberneze vreo 50 de minute, învelit cu un prosop de bucătărie într-un loc călduţ şi sigur. Veţi vedea cum aluatul ăsta magic va creşte în mai puţin de o oră cât altele într-o zi! Va fi de două ori mai mare, iar feţii frumoşi de zece ori mai fericiţi! Acum, o ploaie caldă de făină iscată din senin va acoperi suprafaţa de lucru, iar un sucitor fermecat, mâinuit de o prinţesă pricepută, va întinde aluatul într-un strat de un centimetru grosime.

Veţi obţine în felul acesta gogoşi ca un inel pe care le vom glazura cu ciocolată şi gogoşi bulinuţe pe care le vom pudra cu zahăr. Dar până atunci, aluatul proaspăt decupat trebuie să mai stea vro 15 minute să crească. Într-un wok încingeţi suficient ulei de porumb apoi rumeniţi pe rând, pe fiecare parte, fiecare gogoaşă. Le scoateţi şi le puneţi pe şerveţele de hârtie care vor absorbi surplusul de ulei. Ultimul pas este să pudraţi bulinuţele cu zahăr din beluşug şi să glazuraţi inelele cu ciocolată.

Pentru glazură trebuie să topiţi ciocolata la bain marie şi să agăugaţi 2 linguri de lapte. Gogoşile se savurează cu multă poftă aşa că..

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii